utorak, april 23, 2024
Vesti za roditeljeВести

Обавештење о пробном завршном испиту

РЕПУБЛИКА СРБИЈА                                                                                       

ОСНОВНА ШКОЛА ,,БОШКО БУХА,,

ИВАЊЕ, ПРИЈЕПОЉЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА  РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ КОЈИ УЧЕСТВУЈУ У ПОЛАГАЊУ ПРОБНОГ ЗАВРШНОГ ИСПИТА  ШКОЛСКЕ 2022/2023.ГОДИНЕ

                    У складу са Правилником о календару образовно-васпитног рада за основне школе школске 2022/2023.године  ,а у циљу припреме ученика осмог разреда, наставника и школа за завршни испит ,Министарство просвете организује  пробни завршни испит.

Циљ организованог пробног завршног испита је да се види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду , као и симулација процеса  завршног испита где се поштују одређене процедуре.

                  На основу Календара активности за спровођење Завршног испита на крају основног образовања и васпитања школске 22/23. године и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу , школске 2023/2024.године , ученици осмог разреда ће у петак 24.3.2023. године у 12 часова у оквиру пробног завршног испита полагати тест из математике.

                   У суботу 25.3.2023. године у 9 часова полагаће тест из српског/матерњег језика , а у 11.30 часова изабрани предмет– тест из једног од обавезних предмета из природних и друштвених наука.

У циљу унапређивања постигнућа ученика и постизању бољих резултата на завршном испиту, школа ће резултате са пробног испита користити у планирању рада у наредном периоду.

У Ивању,                                                                                                                                           Директор школе,

21.3.2023.године                                                                                                                             Ирена Матовић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *