utorak, april 23, 2024

Угледни часови

Дана 07. 10.2022 у О.Ш. Бошко Буха у Ивању одржан је тематски дан са темом „Праисторија“. Тематски дан одржан је у петом разреду, а реализатори су били Младен Томашевић (наставник историје) и Мирјана Станић Топаловић (наставница музичке културе).

На часу историје ученици су се упознали са праисторијским периодом, односно начином живота првих људских заједница. Ученици су упознати са настанком човека и са фазама у развоју човека. Ученици су научили шта је то праисторија и како се дели. Знају да постоји камено и метално доба, односно да су људи у том периоду те материјале користили у свакодневном животу. Знају које су основне одлике старијег, млађег каменог доба и металног доба, односно где су праисторијски људи живели, чиме су се бавили и како су се хранили. Знају која су најважнија открића праисторије. Упознати су са културом праисторијског човека, односно ралигијским и уметничким активностима. Као увод у час из Музичке културе ученици су на крају часа давали примере на који начин су праисторијски људи правили музику.

Ученици су на часу били веома активни, показали су велико интересовање за тему и узбуђени за повезивање градива из Историје и Музичке културе.