nedelja, maj 19, 2024

Излет у Сопотници

Дана 03.11.2022. године обављен је једнодневни излет на релацији Ивање-Сопотница-Ивање за ученике шестог разреда Основне школе „Бошко Буха“ у сарадњи са Планинарским друштвом „Камена Гора“ из Пријепоља.

У организацији Планинарског друштва у 10:30 је испред школе дошао комби који је ученике превезао до Сопотнице, тачније до Планинарског дома. Ту нас је сачекао председник Планинарског друштва, господин Драган Петрић. Он нас је увео у Планинарски дом где нам је одржао предавање на тему „Слапови Сопотнице споменик природе прве категорије“. Предавање је било веома занимљиво јер смо се упознали са значајем и вредностима Сопотничких водопада, екологијом, планинарењем и значајем очувања животне средине. Предавање је пратила одговарајућа презентација и стручна објашњења предавача.

По завршеном предавању и кратком предаху кренули смо у шетњу до водопада путем обележених стаза и уз стална објашњења водича. Уз пут смо обављали фотографисање и уживали у природним лепотама водопада као и у времену које је било као савршено за замишљене активности. По обављеном обиласку вратили смо се до Планинарског дома где су ученици имали слободне активности на теренима око школе и Планинарског дома у Сопотници. Потом је обављен повратак ученика до школске зграде у 15:30.

Друштво у овом предивном дану су нам правили педагог школе Ивана Безаревић, директор школе Ирена Матовић као и наша учитељица у издвојеном одељењу Сопотница Снежана Шапоњић.

Још једном би желео да се захвалим Планинарском друштву и његовом председнику Драгану Петрићу што су нас одабрали и омогућили да уживамо у природним лепотама Сопотнице.

Подносилац извештаја:

Горан Крповић