utorak, jul 16, 2024
Вести

Обогаћени једносменски рад,,Педагошко-психолошка радионица“

Ученици који посећују ,,Педагошко-психолошку радионицу“ у оквиру Обогаћеног једносменског рада, заједно са педагогом школе,  искористили су лепо време да одрже радионицу у природи у близини школе. Реализација радионице -Са ким путујете- у овим условима децу је додатно мотивисала да разговарају, дају и размене мишљења а све са циљем да препознају различите предрасуде према различитим народима и етничким групама.

Наиме деца су имала задатак да замисле да путују возом,,Балкан Експрес“ из Бањалуке према Москви. На том путу би морали да деле купе са још 3 особе. Њихов задатак је био да изаберу 3 особе са којима би желели да деле купе и 3 оособе са којима не би желели да деле купе. Као прилог радионице децу су добила Листу путника са које су бирали особе.

Након избора особа ученици су разговарали о разлозима избора особа. Око којих ликова су се највише двоумили? Које предрасуде су им биле најснажније? Како би се осећали када нико са њима не желео да дели купе у возу?

У завршном делу радионице разговало се о испуњености очекивања ученика. Постигли смо договор да све наредне радионице одржавамо у природи, када год нам временски услови то буду дозвољавали.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *