nedelja, maj 19, 2024
Вести

Oбележавање Светског дана права детета на радионици Обогаћеног једносменског рада(Стоп насиљу-Чувам те)

Светски дан детета или Међународни дан детета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана. Ове године акценат је стављен на инклузију и спречавање дискриминације.

На радионици ,,Стоп насиљу-Чувам те“ обележен је овај важан дан за децу. Учеснице радионице: Тамара Драгутиновић, Ивона Бабић и Николина Реповић изложиле су своју презентацију ,,Светски дан права детета“ ученицима млађих разреда уз помоћ водитеља радионице, педагога Иване Безаревић. Остали учесници радионице направили су пано са правима детета, који је такође презентован ученицима млађих разреда са поруком деци да поред права која имају не забораве и на своје обавезе.

Уводни део презентације обележила је песмица ,,Деца су украс света“. Презентација је била веома садржајна, од историјског развоја права детета, преко тога која су права и обавезе детета, шта је то дискриминација итд. Подстакнуто је вршњачко учење, ученици млађих разреда су се укључивали у рад, постављали питања, тражили одговоре, дискутовали и на крају анализирали презентацију.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *