petak, april 12, 2024
Вести

Међународни Дан толеранције (16. новембар)

Међународни Дан толеранције обележава се 16.новембра у циљу истицања потребе за толеранцијом у друштву и указивања на негативне ефекте нетолеранције.

Тако је наша школа и ове године, овај дан обележила низом активности. Ученици млађих разреда матичне школе и издвојених одељења Лучице и Сопотница су са својим учитељицама у склопу Слободних активности и ЧОС-а низом активности обележили овај дан. Правили су паное и разговором наводили примере толерантних и нетолерантних особа. Ученици су погледали презентацију о дискриминацији и толеранцији. Разговарали смо да људи треба да прихватају међусобне разлике. Поштовање различитости значи прихватање пријатеља таквог какав јесте, а не желети да променимо његове особине. Различито размишљање, решавање проблема и предлози обогаћују наш живот. Кроз причу и навођење разлика ученици су закључили да се не разликујемо само по изгледу. Различити смо и по много чему другоме. Након тога израдили су паное где су исказали своје ставове о толеранцији. Ученици су насликали своје руке, на свакој руци написали су по неку особину која асоцира на толеранцију.

Такође, у ИО Сопотници кроз тематску наставу, у оквиру предмета Дигитални свет, кроз писање текста о толеранцији ученица је применила стечена знања у Ворду.

У радионицама Обогаћеног једносменског рада, ученици млађих разреда су такође направили пано.

Обележавању овог датума придружио се и Ученички парламент. Они су организовали дебату на тему толеранције у старијим разредима и направили пано.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *