sreda, april 24, 2024
Вести

„Заједно и безбедно кроз детињство“

У оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ који реализује Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова реализована је радионица за ученике седмог разреда. Пројекат има за циљ подизање свести код ученика основних школа о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавање различитих видова насиља и дискриминације, усвајање стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијање саосећања и информисање о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама. Осим тога, реализација пројекта ће допринети и јачању улоге Тимова за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања у школи.

У реализацији радионице коришћен је „Kahoot“ квиз и организован је рад у групама. На овај начин су ученици уз помоћ полицијске службенице и представника школе усвојили вештине за мирно решавање вршњачких конфликата.

Сви ученици који су учествовали у квизу добили су награде а ученици који су освојили прво место, добили су посебне беџеве као награду.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *