sreda, april 24, 2024
Вести

Тематска недеља- „Моја школа и ми у њој“ – правила понашања

Одељенско веће млађих разреда је одабрало тему за тематску недељу „Моја школа и ми у њој“- правила понашања.

Кроз интеграцију више предмета дефинисана су правила понашања. Реализоване су бројне активности са циљем неговања правих вредности, врлина и љубави према школи.

Српски језик: Говорна и писана вежба на тему Доживљај са летњег распуста; Обрађене су текстови на тему Школа, Пријатељство, Другарство

Математика: Израда текстуалних задатака – Сабирамо пријатељство одузимамо лоше навике, а у првом разреду обрадили смо просторне релације у односу на школу.

Свет око нас : У 1. и 2. разреду обрађене су наставне јединице везане за школу и породицу као битну улогу у друштву

Природа и друштво: У 3. и 4. разреду обрађивали смо Мој крај – рељеф и воде у мом крају.

Музичка култура: Обнављање стечених знања о правилима понашања у музици, певање песме Полазак у школу, као и певање песмица и претходних разреда везане за школу.

Ликовна култура: Кроз наставне јединице Простор, Облици око нас, Ликовне технике, Линије цртали су школски простор, Мог друга, Моју школу.

Физичко и здравствено васпитање: Кроз елементарне игре из претходних разреда повезали смо ове наставне јединице са темом делећи их у групе, парове где су међусобно сарађивали, дружили се и активно учествовали у играма.

Дигитални свет: Упознавали дигиталне уређаје у школи, Како безбедно да користе дигиталне уређаје и пишу у Ворд-у реченице о пријатељтву, другарству и толеранцији.

ЧОС: На часовима ЧОС-а радили смо Правила понашања у учионици и урадили Паное на задату тему.

Грађанско васпитање: Разговарали на задату тему сви заједно ; Шта им се свиђа у школи а шта би променили, представљали себе, да ли би волели да су родитељи више укључени у активности школе.

У току ове тематске недеље ученици су били активни, међусобно сарађивали, показивали  интересовање за дружење, игру и толеранцију, да међусобно деле да се поштују и воле.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *