sreda, april 24, 2024
Вести

ЕДУКАЦИЈА ,,ШТА ЗНАШ О ПУБЕРТЕТУ“

17. марта 2023. године у просторијама школе одржано је предавање на тему ,,Шта знаш о пубертету“ за ученице петог и шестог разреда у реализацији предавача Ане Дуковић. Предавању су присуствовале  22 ученице и педагог школе. Ученице су биле задовољне предавањем, разрешене су многе недоумице везане за ову јако важну тему. На крају предавања ученице су постављале питања.

 Програм ,,Шта знаш о пубертету“ је инициран и развијен од стране Procter&Gamble компаније, изводи се у континуитету већ 12 година, а одобрен је од стране Министарства, просвете, науке и технолошког развоја и Завода за унапређивање васпитања и образовања  да се спроведе у свим основним школама широм Србије и ове школске године.

Сврха овог програма је едукација девојчица о психофизичким променама које настају током пубертета, продубљивање стечених знања о овој теми које су усвојили кроз регуларно школско градиво и одговарање на сва питања и дилеме, као и образовање девојчица о хигијени жена. Овим програмом код наших ученица унапређена је компетенција Одговоран однос према здрављу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *