utorak, jul 16, 2024

Пројектна настава из немачког језика

Ученици шестог и седмог разреда основне школе „Бошко Буха“ у Ивању, Пријепоље су на предходним часовима немачког језика представљали своје презентације у оквиру пројектне наставе.

Ученици шестог разреда су били подељени у две групе, док су ученици седмог разреда били подељени у три групе.

Ученици оба разреда бирали су тему од више понуђених, коју су на наредним часовима требали креативно да представе пред осталим ученицима и предметним наставником. Ученици шестог разреда изабрали су тему „Meine Schule und meine Klasse“ (Моја школа и моје одељење), док су ученици седмог разреда изабрали тему везано за представљање земаља немачког говорног подручија – Немачку, Аустрију и Швајцарску.

Циљ пројектне наставе је био пробудити још веће интересовање ученика за немачки језик, развијање осећаја за тимски рад и напредовање у конверзацији на страном језику.

Ученици су своје презентације представљали на креативан начин користећи пано, наводећи кључне чињенице и додајући слике везано за изабрану тему.

Након што су ученици представили своје презентације, следиле су лексичко-граматичке вежбе у виду усмене комуникације. Ученици који су представљали своју тему, постављали су другим групама питања везано за презентацију коју су слушали. Предметни наставник је постављао одређена граматичка и лексичка питања која су се односила на градиво што су ученици на предходним часовима обрађивали. Циљ вежби је био унапредити говорне вештине код ученика на немачком језику као и усвајање додатног вокабулара.

Ученици су успешно представили своје теме и одговарали су на постављена питања.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *