petak, april 12, 2024
Вести

Вршњачки тим у улози едукатора

Чланови Вршњачког тима Сара Пурић (6. разред) и Џана Кукуљац (7. разред) су едуковали ученике трећег разреда на тему ,,Утицај друштвених мрежа на децу и младе“. Ову тему су изабрали уз помоћ и координацију педагога школе која им је указала на који начин да приступе овој теми.

Увек актуелна тема у времену када су нас друштвене мреже преплавиле. То је био повод нашим вредним члановима Вршњачког тима да едукују млађе другаре на ову тему. Које су најзаступљеније друшвене мреже? Штетност друштевих мрежа. Емотивна зависност-утицај лајкова и прегледа. Моралне вредности-некад и сад.Физичка(не)активност. Повезивање са сумњивим лицима. Позитивне стране друштвених мрежа. Све су то теме којима су се едукатори (Вршњачки тим) бавили.

 Ученици трећег разреда су активно учествовали у едукацији, постављали питања, износили своја мишљења, поједина питања су се претворила у конструктивну дискусију из које су сви нешто ново научили. На крају су чланови Вршњачког тима испраћени аплаузом и договором да опет посете ово одељење.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *