sreda, april 24, 2024
Вести

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ПОРОДИЦЕ (15. МАЈ)

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ПОРОДИЦE

У нашој школи обележен је Дан породице 15. мај. Млађи разреди су за Дан породице организовали  изложбу ликовних радова и на тај указали на  значај, улогу и важност породице.

На радионици Обогаћеног једносменског рада(Богатство личности) ученици су изразили жељу да обележе овај важан датум. У једном су се сви сложили – у породици се усвајају први обрасци понашања, родитељи су први извор љубави и први узори.

Породица је камен темељац заједнице, а заједница је камен темељац друштва. Она нас од детињства учи базичним животним вредностима које нам помажу да преживимо и напредујемо током целог нашег живота.

Она је наш камен темељац, извор сигурности, топлине и прихватања.

Овај важан дан се обележава од 1994. године, када га је Генерална скупштина Уједињених нација уврстила у календар важних датума. Акценат се ставља на значај породице као основне јединице друштва као и на једнакост полова и права жена на равноправну могућност запошљавања, подједнаку поделу послова у родитељству, као основног модела за модеран развој целокупног друштва.

Обележавање овог дана пружа и прилику да се подигне свест о различитим питањима укључујући и насиље у породици.

На основу разговора и упознавања начина обележавања Дана породице у другим земљама ученици су на радионици израдили пано.

ЗДРАВА ПОРОДИЦА ЈЕ ПРЕДУСЛОВ ЗА СТВАРАЊЕ ЗДРАВОГ ПОЈЕДИНЦА И ЗДРАВОГ ДРУШТВА!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *