sreda, april 24, 2024
Вести

Обележавање Међународног дана математике -14.3.2024.

Међународни дан математике покренут је и подржан од Међународне математичке уније и УНЕСКО-а и циљеви су му промоција математике и њених лепота. Поводом Међународног дана математике – 14. марта, који се још обележава и као дан познатог броја π, Друштво математичара Србије организовало је за ученике основних и средњих школа решавање Математичких главоломки, занимљивих логичко-комбинаторних и проблемских задатака, које је овим поводом припремио Математички лист.

И наша школа је обележила Дан математике у старијим разредима. Педагог школе је ученике упознала са важношћу овог датума и његовог обележавања и зашто је важно учити математику. Истакла је да човек који је у школи добро научио математику боље мисли, брже закључује, критички сагледава ствари око себе, разликује лаж од истине. Управо такву, критичку интелигенцију развија бављење математиком.

У наставку је наставник математике, Горан Крповић,  приступио решавању Математичких главоломки са ученицима. Деца су се забавила решавајући логичке задатке.


Велики руски песник Пушкин је рекао: ,,Надахнуће је неопходно у геометрији, исто као у поезији”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *