nedelja, maj 19, 2024
Некатегоризовано

„Мода и гардероба“ у оквиру Обогаћеног једносменског рада из Немачког језика

У складу са наставним планом и програмом, одржали смо у оквиру Обогаћеног једносменског рада из Немачког језика час посвећен гардероби и моди. Циљ часа био је да ученици прошире свој речник везан за гардеробу, вежбају употребу нових речи и израза, као и да развију способност комуникације на немачком језику.

Ученици су у почетку часа пратили презентацију која је садржала називе различитих комада гардеробе праћених сликама ради лакшег памћења и разумевања. Након тога, разговарали смо о важности моде и личним преференцијама у вези са гардеробом. Ученици су износили своје мишљење и аргументовали своје ставове. Гледали смо видео клип са сликама различитих комада гардеробе, након чега би се једна слика привремено повукла са екрана, а ученици су морали да је идентификују на немачком језику. Кроз интерактивне вежбе, ученици су упознати са употребом глагола kaufen (куповати) и tragen (носити) кроз лица у презенту. Ученици су након тога попуњавали паное са претходно наведеним глаголима. Следила вежба везано за одговарање на постављена питања за гардеробу, као и на то шта најчешће купују и носе. На крају часа, ученици су читали текст о томе како се људи облаче и шта воле да носе у другим земљама, што је допринело проширењу њиховог културног и језичког разумевања.

Овај школски час био је интерактиван и ангажован, пружајући ученицима прилику да примене своје језичке вештине у контексту гардеробе и моде. Надамо се да ће овакви часови додатно мотивисати ученике за учење немачког језика и омогућити им да се осећају самоуверено у комуникацији на страном језику.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *