utorak, jun 25, 2024
Вести

Школска слава – Свети Сава

У Oсновној школи ,,Бошко Буха” у Ивању обележена је школска слава Свети Сава. Прослава је отпочела културно-уметничким програмом коју су припремили ученици драмско-литерарне секције и школског хора заједно са наставницима и учитељима. Присутним ученицима и родитељима обратила се директорица школе и честитала школску славу свим ученицима, просветним радницима и запосленим у образовању и указала на значај и дела нашег првог учитеља и просветитеља.

И ове године школа је поводом Савиндана организовала литерарни и ликовни конкурс на који се одазвао велики број ученика као и ученици из издвојених одељења Сопотница, Дивци и Лучице.
Свим награђеним ученицима уручени су пригодни поклони са поруком да корачају путем Светог Саве сећајући се мисије и дела нашег првог учитеља ,поштујући исконске вредности.

Церемонија обележавања Савиндана настављена је освећењем жита и резањем славског колача. Част да први пут буде домаћин славе припала је учитељици Снежани Шапоњић, која је овом приликом део славског колача предала директорици школе Ирени Матовић, која ће ту улогу преузети следеће године.


Свим ученицима, просветним радницима и запосленим у образовању нека је срећна слава.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *