utorak, jun 25, 2024
Вести

Тело и покрети као музички инструмент Пројекат Обогаћени једносменски рад – радионица Наша мала позорница

На радионици „Наша мала позорница“ у оквиру пројекта Обогаћени једносменски рад која је одржана у среду, 22.11.2023. године ученици седмог разреда имали су изазовну и креативну прилику да уз помоћ свог тела и покрета истраже и стварају музику. Гост ове радионице била је професорка пријепољске Музичке школе, Дивна Стиковић.

Фокус ове радионице био је на стварању музике и звукова уз помоћ тела и покрета, а радионица се показала као изузетан инструмент за развој особености дечијег изражавања у драмском извођењу. Ученици су били подстакнути да се ослободе истраживањем различитих покрета и контролом сопственог тела. Кроз различите вежбе учили су како користити своје тело као алат за комуникацију без употребе речи, што је за драмско наступање веома битно. Такође, ове вежбе су допринеле ослобађању ученичких креативних потенцијала и већем самопоуздању у изражавању емоција. Под искусним вођством наставнице клавира ученици су били у могућности да прикажу различите сценарије, стварају музичке приче и комуницирају користећи само своје тело и различите покрете. Пошто су све вежбе и импровизације биле групне, ученицима је предочена важност тимске сарадње у музичкој и драмској уметности, а то их је подстакло на размену идеја и усмеравање индивидуалних креативних снага ка заједничком циљу.

Као резултат ова драмска радионица не само да је развила музичке вештине ученика, већ је и унапредила њихове драмске способности, подстакла њихову креативност и помогла им да се ослободе у изразу и комуникацији без употребе речи.

Реализатор

Милица Милановић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *