nedelja, maj 19, 2024
ВестиТакмичења

Школско такмичење рецитатора

Школско такмичење рецитатора одржано је 24.02.2023. године у 12 сати у просторијама школе. Ове школске године ученици нижих разреда су исказали велико интересовање за такмичење рецитатора. Оформљена је комисија у чијем саставу су били учитељи Хата Јауковић, Славиша Јањушевић ,Елвира Лујиновић и наставница српског језика Милица Милановић, као председник комисије.

 Од првог до четвртог разреда пријавило се укупно 11 ученика. Сви чланови комисије су били истог става да су ученици првог разреда још увек недовољно зрели за такмичење овог типа. Код свих првака била је приметна велика доза треме која је утицала на њихово рецитовање, што не значи да ће ови ученици већ у другом разреду бити спремнији и успешнији.

 Међу ученицима другог разреда најбоље се показала Лена Ђерић која је рецитовала песму „Најбољи друг“ Драгомира Ђорђевића. Јанковић Мила са песмом „Има једно место“ Љубивоја Ршумовића је била најбоља у трећем разреду, а Александра Драгутиновић која је рецитовала песму „Како девојчице расту“ Милована Витезовића била је најуспешнија у четвртом разреду. Ове три ученице су биле најспремније у својим узрасним категоријама. Њихово рецитовање је на завидном нивоу почевши од дикције, одличног наглашавања речи, па до осећаја за краће и дуже паузе. Наставница српског језика је након одабира ученица за општински ниво такмичења дала смернице и савете за даљу припрему рецитација. Припреме су и даље у току и одржавају се сваког четвртка.

Циљ овог такмичења је да деца покажу своје умеће лепог говора, изражавања и доживљавања поезије и да се рецитујући пред публиком ослободе и одагнају трему. Нашим ученицама желимо срећу и успех на предстојећој Општинској смотри рецитатора која ће се одржати 27.03.2023. године у библиотеци „Вук Караџић“ у Пријепољу.

                                Милица Милановић, наставница српског језика и књижевности

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *