nedelja, maj 19, 2024
Некатегоризовано

Обогаћени једносменски рад – Школа немачког језика

У једном од претходних чланака писали смо о предностима познавања страног, тачније енглеског језика. У нашој земљи и региону велику заинтересованост међу грађанима свих узраста придобио је још један страни језик, који је постао у Републици Србији код ученика основних и средњих школа један од најтраженијих страних језика. Реч је о немачком језику. Убрзо након завршетка Другог светског рата, немачки језик почео се поново учити у нашим школама. Немачки језик је доживео
велику заинтересованост крајем прошлог века, па се данас у нашој земљи сматра као једним од траженијих језика. Велики број одлазака наших грађана у државама немачког говорног подручја, доприлено је на значају немачког језика. Познавање немачког језика са собом носи бројне бенефиције и разлоге зашто бисмо требали да савладамо тај страни језик:

  • упознавања културе немачког народа преко бројних медија
  • на немачком можете комуницирати са преко 100 милиона људи
  • немачки спада у 10 најкоришћенијих језика у свету
  • Немачка је највећа економска сила Европске Уније, а трећа светска економска сила
  • Србија има најјаче економске везе управо са Немачком и са другим земљама у којима се говори немачки језик
  • немачки поспешује ваше шансе у пословном свету (преводилац, office manager, професор у школи или у школи страних језика, рад у маркетингу, односима с јавношћу и медијима, посао у државним институцијама, предузетник)

Знајући које предности познавање немачког језика са собом носи, основна школа „Бошко Буха“ у Ивању (Пријепоље) поред редовне наставе, и у оквиру програма „Обогаћеног једносменског боравка“ нуди својим ученицима да похађају предавањима и вежбама немачког језика као би ојачали своје комуникацијске вештине. Није нужно да „Школа немачког језика“ у оквиру новог школског програма прати наставне јединице што се обрађују током редовне наставе. Ученици изражавају својевољно које би области волели да савладају на страном језику. Такође, Школа немачког језика нуди и ученицима млађих разреда да савладају основну комуникацију и упознавање са новим страним језиком. Ученици самим тим не морају да чекају до петог разреда како би усвајали немачки језик, већ сада то могу да ураде и од првог разреда.

Као предметни наставник немачког језика како у редовној настави, тако и у оквиру Обогаћеног једносменског рада, који учествује у додатном школском програму од самог почетка његовог увођења, могу са задовољством да истичем да се немачки језик заједно са енглеским језиком убраја у два најтраженија предавања новог програма у основној школи „Бошко Буха“, те да наши ђаци са великим задовољством учествују у настави, приступају вежбама у савладању немачког и енглеског језика.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *