utorak, april 23, 2024
Вести

ДАН ШКОЛЕ 27.9.2022.

Дана 27.9.2022. године, у дворишту наше школе обележен је 111 година постојања ОШ „Бошко Буха“.

Уз пригодан програм који су припремили ученици драмско-рецитаторске и музичке секције уз помоћ наставнице српског језика и књижевности Јелене Станковић и наставнице музичке културе Мирјане Топаловић Станић, присутнима се обратила директорица школе Ирена Матовић и том приликом истакла:

„Поштоване колеге, драги ученици и гости наше школе,

на данашњи дан наша школа прославља 11 година постојања које је засновано на најплеменитијој мисији васпитања и образовања водећи се идејом „Знање је богатство које увек свог власника прати“. Стога драги ђаци, будите пријатељи свог знања, вредно учите, радите и усвајајте знања јер са знањем добијате мир и достојанство.

Учите да би сте знали, јер човек вреди онолико колико зна. Трудите се да будете другима оно што желите себи. Стремите новим висинама, снове претварајте у стварност па ће ваши родитељи, учитељи и наставници бити поносни на вас.

Ваши радови, знање и успеси су показатељи да идемо правим путем и да се још више и јаче усмеримо ка бољим и већим циљевима.

А ви драге колеге, само истрајним и тимским радом можемо пружити адекватно образовање свим ученицима, учинити боравак у школи пријатнијим, подстицајнијим. сигурна сам и верујем да ћемо заједничким радом постићи још боље резултате, остварити многе идеје и достићи планиране циљеве.

Захваљујем се свим запосленим колегама и радницима школе који су у претходном периоду веровали да можемо боље и више и да смо вођени заједничким циљевима постигли солидне резултате“.

Овом приликом директорица је уручила награде за ликовни и литерарни конкурс поводом Дана школе.

За ученике од 1. до 4. разреда, на ликовном конкурсу:

Прво место : Дарис Пурковић, 2. место: Ајла Бећировић 3. и 4. разред: 1. место: Јусуф Мусабеговић, 2.место: Матеја Поповић

На литерарном конкурсу награду је освојио Керим Бећировић, ученик 4.разреда са песмом „Школа ми је у срцу“.

За ученике од 5.до 8.разреда на ликовном конкурсу, награде су освојили следећи ученици:

Прво место: Јоновић Амина (8.разред); 2.место: Сокић Балша (7.разред); 3.место: Словић Ива (8.разред)

На литерарном конкурсу, 1.место Џејла Кукуљац (8.разред), 2.место: Анел Рондић (7.разред), 3.место: Садика Рондић (5.разред).

Овај прогмам започео је Химном Бошку Бухи, а коју је извео хор школе, а затим и химном“Боже правде“ .

Након тога ученици су обогатили културно уметнички програм рецитовањем стихова о школи, извођењем разних скечева, народних игара. Програм је завршен извођењем народног кола уз игру ученика школе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *