utorak, jun 25, 2024

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА

-УПИС У ПРВИ РАЗРЕД У ШК.2024/25.-

Као и претходних година и ове године биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у основној школи.

Родитељима ће апликација, за електронско заказивање термина, бити доступна од 20. марта до 31. маја 2024. године. Уколико родитељ не жели да закаже термин електронским путем, већ се одлучи да позове школу, овлашћено лице је у обавези да у име родитеља термин за тестирање детета закаже кроз апликацију.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон: 0117350557.

Овлашћено лице школе за електронско заказивање термина, електронски упис и тестирање ученика је педагог школе Ивана Безаревић. Контакт телефон за све потребне информације: 064/5499069.

Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима , обавља се у периоду од 1. априла до 31. маја 2024. године. Истог тада ће педагог извршити тестирање ученика.

Родитељи приликом уписа детета у школу не доносе ниједан документ у папирном облику – подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта, здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем, као и податак о похађању припремног предшколског програма(посрeдством ЈОБ-а). Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу.

Добродошли у нашу школу!

Директор школе,

Ирена Матовић